Puttom 2023

Tävlingen 2023

Fredagen den 11 augusti genomfördes den första AjaBaja Golfen hosted by Linus Ullmark med 124 spelare på fantastiska Örnsköldsviks Puttom Golfklubb som upplät sin bana till oss den här dagen. Vi hade en otrolig dag tillsammans med alla spelare, våra ambassadör Linus Ullmark, alla funktionärer, tävlingsledaren Petter Hägglund och representanter från våra partners.  Se bilder från dagen.

 

Vinnarna av AjaBaja Golfen hosted by Linus Ullmark 2023 var Team Näsström - ett stort grattis till er. Se hela resultatlistan

 

Efter tävlingen serverade Puttom Golfrestaurang en god grillmiddag med råvaror som ICA Kvantum Örnsköldsvik skänkt. Under middagen hölls prisceremonin med fantastiska priser som var skänkta av företag. I den här tävlingen fick alla lagen priser.

 

AjaBaja Golfen inbringade fantastiska 277 700 kr till AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av cancer. Det går fortfarande att öka på denna summa genom att swisha till 900 7592 och märka med AjaBaja Golfen. AjaBajaCancers verksamhet är kontrollerad av Svensk Insamlingskontroll och vi och har 90-konto.


Runt banan


Runt om banan genomfördes olika aktiviteter, tävlingar och företag informerade om sitt arbete.


Vid inskrivningen fick alla spelare ett duopack med golfbollar från Wilson.

 

Samsung hade frågesport vid hål 1 med många vinnare. 


Vid hål 2 serverade Löfbergs iskaffe.

 

Vid hål 3 fick spelarna både gissa på hur många golfbollar Profilonline.se och Miljökassen placerat i en burk och delta i tävlingen närmast pin.

 

Vid hål 4 fick spelarna en möjlighet att vinna en tvättmaskin av Elon genom att slå en golfboll i en tvättmaskin. Det var två spelare som lyckades och vinnaren utsågs genom lottdragning.


Solenergispecialisten hade tävling om närmast pin vid hål 5.

 

Vid hål 6 hade spelarna möjlighet till energipåfyllning från Smiling och bli månadsgivare till AjaBajaCancer. 

 

IKG var hålpartners vid hål 8 där man kunde samla in glasscheckar till familjerna genom att sätta en tennisboll i olika hål med en hockeyklubba.

 

Vid hål 9 hade DAVBE en tävling med längsta utslag.

 

Vid hål 10 skulle spelarna uppskatta hur långt de skulle slå och det var en spelare som lyckades slå exakt lika långt som hon uppskattat att hon skulle göra. 

 

Nocco bjöd på energipåfyllning vid hål 11.


Vid hål 12 bjöds alla spelare på en trerättersmiddag och fick även möjlighet att köpa kast till en tävling för att vinna en middag på Hotell Höga Kusten eller Hotell och Restaurang Björkudden. Detta var en uppskattad paus för många spelare. 


Bauer lät spelarna låna en likadan målvaktsklubba som Linus använde vid Winter Classic i NHL 2022/23 för att slå en golfboll på pin. Närmaste lag vann en signerad klubba från Linus.

 

Vid hål 14 bjöd Carstedts bil på varmkorv och popcorn samtidigt som spelarna fick spana in fina bilar. 


High Coast Whisky hade tävling om närmast pin vid hål 15.

 

Vid hål 16 fick spelarna dra en lott som visade vilken klubba som skulle användas vid utslaget. Om laget inte var nöjd med klubban kunde de köpa en ny lott för att samla in mer pengar till familjerna.

 

Vid hål 17 bjöd ICA på energipåfyllnad och spelarna fick även en möjlighet att köpa sig fram till juniortee för att förbättra sitt utgångsläge och samla in mer pengar till familjerna. 

 

Vid hål 18 fick spelarna möjlighet att dra av slag genom att utmana Puttoms PRO Petter Hägglund eller Linus Ullmark vid utslaget om de satsade pengar och vann. Länsförsäkringar Västernorrland dubblade insatsen och alla pengar tillföll AjaBajaCancer. Om spelaren vann och hamnade inom en bestämd radie fick de presentkort i shoppen på Puttom.

Tack

Ett stort tack till alla er som bidragit innan, under och efter AjaBaja Golfen. Utan er hade inte denna dag kunnat genomföras till förmån för AjaBajaCancers viktiga arbete. Tack alla företag som ställer upp och lånar ut produkter som är förutsättningen för tävlingen.

 

Ett särskilt tack till Linus Ullmark, Malin Gidlöf och Petter Hägglund som varit fantastisk och Örnsköldsviks Puttom Golfklubb som upplåter sin bana under dagen till oss samt Puttom Golfrestaurang som serverade god lunch till spelare och funktionärer under dagen. 

 

Utan våra fantastiska volontärer som arbetade hade vi inte kunnat ge alla deltagare denna strålande tävlingsdag på och utanför banan. Vi vill därför lyfta fram Christian, Lina, Marie, Johanna, Viktoria, Moa, Peter, Agneta, Josefin, Åke, P G, Kerstin, Kjell, Tomas, Jan-Erik, Inger B, Elisabet, Margit, Lars-Gunnar, Inger N. och Markus.

 

Fotografen Markus Sandin gjorde ett fantastiskt arbete med att ta lagfoton och foton längs banan. Se bilderna här från dagen

 

Redan i samband med tävlingen var det flera partners som anmält sitt intresse till tävlingen 2024. Vår förhoppning är att många spelare, funktionärer och partners vill delta även nästa år då vårt mål är att genomföra ytterligare en fantastisk tävling till förmån för AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av barncancer. Vet ni redan nu att ert företag vill vara med, kontakta oss på ajabajagolfen@ajabajacancer.se.