Sparren 2024

Tävlingen 2024

Fredagen den 14 juni genomfördes den sjätte AjaBaja Golfen med 136 spelare på fantastiska Sparren Golfklubb som upplät sin bana till oss den här dagen. Vi hade en otrolig dag tillsammans med alla spelare, våra ambassadörer Jesper Bratt, Wille Schauman och Filip Lamprecht. Alla funktionärer, tävlingsledaren Peter Tedenbäck och representanter från våra partners. Under hela dagen spelade DJ Mats Ulander skön musik som spred glädje och plockade fram många danssteg hos alla. Se bilder från dagen.

 

Vinnarna av AjaBaja Golfen 2024 var Team Transiett - ett stort grattis till er. Se hela resultatlistan


Inför tävlingen berättade Wilhelm om hur hans liv påverkats av hjärntumören som han drabbats av. Tack Wilhelm för att du delade med dig och för att du gav alla på plats en extra förståelse för varför AjaBaja Golfen är så viktig för familjerna med barn som drabbats av cancer.

 

Efter tävlingen serverade Sparren Golfrestaurang en god grillmiddag med råvaror som ICA Kvantum Flygfyren skänkt. Under middagen hölls prisceremonin med fantastiska priser som var skänkta av företag. I den här tävlingen fick alla lagen priser.

 

Audi Hammarby Sjöstad lånade ut en bil till AjaBajaCancer under tävlingen vilket underlättade för oss inför och efter tävlingen.

 

AjaBaja Golfen slog rekord och inbringade fantastiska 406 990 kr till AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av cancer. Det går fortfarande att öka på denna summa genom att swisha till 900 7592 och märka med AjaBaja Golfen. AjaBajaCancers verksamhet är kontrollerad av Svensk Insamlingskontroll och vi och har 90-konto.


Runt banan


Runt om banan genomfördes olika aktiviteter, tävlingar och företag som informerade om sitt arbete.


Vid inskrivningen fick alla spelare en vattenflaska från ICA och peggar.

 

Happy Gilmore var på plats och sålde unika grepp till klubborna och det fanns ett särskilt framtaget grepp för AjaBajaCancer. En del av dagens försäljning skänktes till AjaBajaCancer.

 

Takbox.se hade en tävling vid hål 1 där spelarna skulle slå längsta drive med en marshmallows.


Vid hål 2 skänkte Unit4 pengar till AjaBajaCancer när spelarna träffade fairway och spelarna fick bollar.

 

Vid hål 3 serverade Spendrups bubbel till spelarna.

 

Transiett träffade spelarna vid hål 4.


Coca Cola delade ut svalkande dryck vid hål 5. 

 

Vid hål 6 stod Mathias och serverade en underbar slider som var väldigt uppskattad av spelarna som passerade hålet. Ingredienserna var skänkta av ICA Kvantum Flygfyren.

 

Vid hål 7 fick spelarna en möjlighet att förbättra sitt lags chanser i tävlingen genom flytta från till damtee för herrarna eller vid provisorisk tee för damerna på motsvarande avstånd om de gav ett extra bidrag till familjerna.

 

Kandy´z Norrtälje var hålpartners vid hål 8 där man kunde vinna en korg godis om man var närmast pin. 

 

Vid hål 9 delade AjaBajaCancer ut extra bollar till de som behövde ett par extra.

 

Edrington var hålpartners för hål 10 med en tävling närmast pin. Här kunde även spelarna köpa ett extra utslag och pengarna gick till AjaBajaCancer tillsammans med deras trippelmatchning.

 

Vid hål 11 fick alla spelare slå slag med baksidan av klubban hos hålpartnern Staria. 

 

Löfbergs Lila bjöd på iskaffe vid hål 12.


Vid hål 13 fick alla en rågform To Go och andra förfriskningar från Fazer.

 

Vid hål 14 kunde lagen välja att köpa slag en mulligan för att både ha en möjlighet att förbättra sitt lags chanser i tävlingen och för att bidra ännu mer till familjerna.


Butikstrender delade ut tidningar på hål 15.

 

Vid hål 16 fick spelarna möjligheten att köpa utslag från Wille Schauman för att samla in mer pengar till familjerna.

 

Vid hål 17 skulle spelarna uppskatta hur långt de skulle slå och det var en spelare som lyckades slå 20 cm från det som de uppskattat att de skulle. Vinnaren fick pris från Tullsam och Rydbergs trätunnor.

 

Vid hål 18 fick spelarna en keps av Stricct Travel om de träffade Fairway.

Tack

Ett stort tack till alla er som bidragit innan, under och efter AjaBaja Golfen. Utan er hade inte denna dag kunnat genomföras till förmån för AjaBajaCancers viktiga arbete. Tack alla företag som ställer upp och lånar ut produkter som är förutsättningen för tävlingen.

 

Ett särskilt tack till Peter Tedenbäck som varit fantastisk och Sparren Golfklubb som upplåter sin bana under dagen till oss samt Sparren Golfrestaurang som serverade god lunch till spelare och funktionärer under dagen. Vi vill även särskilt uppmärksamma  Dukadet, Jonas Wahlberg, som lånat ut alla tält, bord, stolar, varit på plats och satt upp samt tagit bort allt efter tävlingen.

 

Utan våra fantastiska volontärer som arbetade hade vi inte kunnat ge alla deltagare denna strålande tävlingsdag på och utanför banan. Vi vill därför lyfta fram Christian, Kalle, Mathias, Per, Anders, Eva-Lena, Åsa, Tina, Anders, Roger, Mikaela, Marie, Johanna, Viktoria, Stefan, Molly, Pia, Bosse, Helene, Sibylle, Veronica och Maria.

 

Fotografen Helena Stattin gjorde ett fantastiskt arbete med att ta lagfoton. Bilderna kommer uppdateras inom kort.

 

Redan i samband med tävlingen var det flera partners som anmält sitt intresse till tävlingen i juni 2025. Vår förhoppning är att många spelare, funktionärer och partners vill delta även nästa år då vårt mål är att genomföra ytterligare en fantastisk tävling till förmån för AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av barncancer. Vet ni redan nu att ert företag vill vara med, kontakta oss på ajabajagolfen@ajabajacancer.se.