Tävlingen 2019

Tävlingen 2019

Fredagen den 14 juni 2019 genomfördes den första AjaBaja Golfen med 140 spelare på Sparren Golfklubb. Vi hade en fantastisk dag tillsammans med alla spelare, våra ambassadörer Linus Ullmark, Joakim Thelin och Jesper Bratt, funktionärer, AIKs hockeydamer, Gnagis och representanter från våra partners som gjort denna tävling möjlig. Under hela dagen spelade DJ Mats Ulander skön musik som spred glädje längs banan.

Vårt prisbord var sagolikt som vi utlovat med priser såsom signerade affischer från Swedish House Mafia, västar från Jackson Hole, hotellövernattningar på Åregården och Scandic, högtalare från Audio Video Östermalm samt gitarrer, högtalare och hörlurar från 4 Sounds. Läs mer om företagen som skänkt priser. Vinnarna av första AjaBaja Golfen var Team Bredenberg / Gidlöf / Ödqvist / Stoltz.


Efter tävlingen avnjöts en härlig grillbuffé som restaurangen Nisch ansvarade för och DJ Mats Ulander fortsatte att spela skön musik. 


I samband med prisutdelningen genomfördes det auktioner av: klocka från Sjöö Sandström, golfklubba från Callaway, golfbag från Titleist och solglasögon från Eyecenter vilket totalt inbringade 28 100 kr till AjaBajaCancer. Läs mer


AjaBaja Golfen inbringade fantastiska 185000 kr till AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av cancer. Det går fortfarande att öka på denna summa genom att swisha till 123 694 89 47 och märka med AjaBaja Golfen.
Under dagen

Under dagen åkte vår ambassadör NHL-spelaren Jesper Bratt runt längs banan tillsammans med hockeyintreserade Hugo som drabbats av cancer. Att kunna ge denna upplevelse till Hugo betyder otroligt mycket för oss i AjaBajaCancer. Tack Hugo för att du kom och besökte AjaBaja Golfen.


Jesper Bratt fick även åka tillsammans med stjärnsäljaren Filippa, 12 år, som hjälpte AjaBajaCancer under tävlingen att sälja armband för rekordsumman 9000 kr. Om du vill beställa armband efter tävlingen går det att göra här.


Tävlingen fick även besök av Gnagis som övade på putten och gav extra kärlek till spelarna med mjuka kramar.

Runt banan


Runt om banan genomfördes olika aktiviteter, tävlingar och företag som informerade om sitt arbete.


Happy Gilmore var på plats och sålde unika grepp till klubborna och det fanns ett särskilt framtaget grepp för AjaBajaCancer. En del av dagens försäljning skänktes till AjaBajaCancer.


Jackson Hole var på plats och sålde kläder till rabatterat pris samtidigt som endel av dagens intäkter gick till AjaBajaCancer.


Vid hål 1 stod representanter för AjaBajaCancer och genomförde en tävling som vanns av Team Karlsson/Karlsson/Corlin/Ekblom.


Vid hål 17 skulle spelarna uppskatta hur långt de skulle slå och det var två spelare som lyckades slå exakt lika långt som de uppskattat att de skulle göra. Efter "sten-sax-påse" vann Viktor Engqvist från Team Takbox.se som slog 307 meter en flygresa till Barcelona med Norweigan. Då Viktor Engqvist från Team Relex slog 225 meter som han uppskattat skulle han inte gå utan vinst utan han vann en grill från Ahlsell i Norrtälje.


Vid hål 4 genomfördes en tävling med närmast hål som vanns av Kjell Jansson, Team Eyecenter, som gjorde en hole in one och vann en cyckelhållare från Takbox.se.

Vid hål 13 hade Combimix utlovat att skänka 1000 kr per Hole in one till AjaBajaCancer. Då det blev en Hole in one bestämde Combimix att istället skänka 5000 kr.


Vid hål 10 fick spelarna förfriskningar genom utsökt pizza som Caterbee serverde vilket gav spelarna mer energi till tävlingen.


Mindler- psykologer online som samarbetar med AjaBajaCancer berättade om sitt arbete för spelarna när de passerade hål 7.

 


Tack


Tack alla som deltagit inför, under och efter AjaBaja Golfen. Utan er hade inte denna dag kunnat genomföras.


Ett särskilt tack till Peter Tedenbäck som varit fantastisk och Sparren Golfklubb.


Vi vill även särskilt uppmärksamma Petter Bergström på Studio Ackerfeldt som hjälpt oss med trycksaker för att lyfta fram alla partners och vårt arbete till deltagarna.


Helena Stattin och Petter Bergström gjorde ett fantastiskt arbete med att dokumentera denna dag, se bilder.


Vi vill även tacka BMW Bavaria Danderyd som lånade ut en fin bil till oss så att vi kunde åka till och från Sparren med alla priser och material.


Vi är tacksamma över att golfkommentatorn Wille Schauman hjälpte oss att genomföra intervjuer med ambassadörerna och att Golfbladet var på plats för att dokumentera vår tävling.


Vår förhoppning är att många spelare, funtionärer och partners vill delta även nästa år då vårt mål är att genomföra ytterligare en fantastisk tävling till förmån för AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av barncancer.