Sparren 2023

Tävlingen 2023

Fredagen den 16 juni genomfördes den femte AjaBaja Golfen med 124 spelare på fantastiska Sparren Golfklubb som upplät sin bana till oss den här dagen. Vi hade en otrolig dag tillsammans med alla spelare, våra ambassadörer Linus Ullmark, Jesper Bratt, Hugo Zetterström, Wille Schauman och Filip Lamprecht samt av Niklas Lemke, Mikael Samuelsson, Johnny Edlind, Roger Melin och Anders Limpar. Alla funktionärer, tävlingsledaren Peter Tedenbäck och representanter från våra partners. Under hela dagen spelade DJ Mats Ulander skön musik som spred glädje och plockade fram många danssteg hos alla. Se bilder från dagen.

 

Vinnarna av AjaBaja Golfen 2023 var Team Brödernas - ett stort grattis till er. Se hela resultatlistan

 

Efter tävlingen serverade Sparren Golfrestaurang  en god grillmiddag med råvaror som ICA Maxi Stormarknad Bergvik/Karlstad skänkt. Under middagen hölls prisceremonin med fantastiska priser som var skänkta av företag. I den här tävlingen fick alla lagen priser.

 

Audi Hammarby Sjöstaden lånade ut en bil till AjaBajaCancer under tävlingen vilket underlättade för oss inför och efter tävlingen.

 

AjaBaja Golfen slog rekord och inbringade fantastiska 363 631 kr till AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av cancer. Det går fortfarande att öka på denna summa genom att swisha till 900 7592 och märka med AjaBaja Golfen. AjaBajaCancers verksamhet är kontrollerad av Svensk Insamlingskontroll och vi och har 90-konto.


Runt banan


Runt om banan genomfördes olika aktiviteter, tävlingar och företag som informerade om sitt arbete.


Vid inskrivningen fick alla spelare ett duopack med bollar från Wilson.

 

Happy Gilmore var på plats och sålde unika grepp till klubborna och det fanns ett särskilt framtaget grepp för AjaBajaCancer. En del av dagens försäljning skänktes till AjaBajaCancer.

 

Takbox.se hade en tävling vid hål 1 där spelarna skulle slå längsta drive med en marshmallows.

 

Vid hål 3 serverade Spendrups bubbel till spelarna.

 

Edrington var hålpartners för hål 4 med en tävling närmast pin. Här kunde även spelarna köpa ett extra utslag och pengarna gick till AjaBajaCancer tillsammans med deras dubbelmatchning.

 

Vid hål 6 stod Mathias från Caterbee.se och serverade en underbar slider som var väldigt uppskattad av spelarna som passerade hålet. Ingredienserna var skänkta av ICA Maxi Stormarknad Bergvik.

 

Vid hål 7 kunde lagen välja att köpa slag av Niklas Lemke för att både ha en möjlighet att förbättra sitt lags chanser i tävlingen och för att bidra ännu mer till familjerna.

 

Kandy´z Norrtälje var hålpartners vid hål 8 där man kunde vinna en korg godis om man var närmast pin. 

 

AjaBajaCancer genomförde en frågesport om AjaBajaCancer vid hål 9 och delade ut Löfbergs iskaffe.

 

Vid hål 10 kunde spelaren som var närmast pin vinna presentkort från Brödernas. 

 

Vid hål 11 fick alla spelare kasta frisbee hos hålpartnern Staria. 

 

Nocco bjöd på energipåfyllning vid hål 12.


Vid hål 13 fick alla som träffade green golfbollar från ICA.

 

Vid hål 14 kunde lagen välja att köpa slag av Wille Schauman för att både ha en möjlighet att förbättra sitt lags chanser i tävlingen och för att bidra ännu mer till familjerna.


Roaring.io hade en gissningstävling vid hål 15 där de som gissade rätt på antalet peg fick en påse peg.

 

Vid hål 16 fick spelarna möjligheten att köpa utslag damtee för herrarna eller vid provisorisk tee för damerna påmotsvarande avstånd för att samla in mer pengar till familjerna.

 

Vid hål 17 skulle spelarna uppskatta hur långt de skulle slå och det var tre spelare som lyckades slå exakt lika långt som de uppskattat att de skulle göra. Efter lottdragning fick vinnaren ett boendepaket på Kolmården.

 

Vid hål 18 gav Ocab spelarna möjlighet att köpa ärtsäckar som de skulle kasta i hål för att vinna pris.

Tack

Ett stort tack till alla er som bidragit innan, under och efter AjaBaja Golfen. Utan er hade inte denna dag kunnat genomföras till förmån för AjaBajaCancers viktiga arbete. Tack alla företag som ställer upp och lånar ut produkter som är förutsättningen för tävlingen.

 

Ett särskilt tack till Peter Tedenbäck som varit fantastisk och Sparren Golfklubb som upplåter sin bana under dagen till oss samt Sparren Golfrestaurang som serverade god lunch till spelare och funktionärer under dagen. Vi vill även särskilt uppmärksamma  Dukadet, Jonas Wahlberg, som lånat ut alla tält, bord, stolar, varit på plats och satt upp samt tagit bort allt efter tävlingen.

 

Utan våra fantastiska volontärer som arbetade hade vi inte kunnat ge alla deltagare denna strålande tävlingsdag på och utanför banan. Vi vill därför lyfta fram Christian, Kalle, Mathias, Ingela, Åke, Gunilla, Hans, Per, Anders, Eva-Lena, Åsa, Tina, Anders, Roger, Moa, Mia, Nicole, Arne, Anton och Elliot.

 

Fotografen Helena Stattin gjorde ett fantastiskt arbete med att ta lagfoton och Hello kommunikation var på plats för att dokumentera dagen.. Bilderna kommer uppdateras inom kort.

 

Redan i samband med tävlingen var det flera partners som anmält sitt intresse till tävlingen den 14 juni 2024. Vår förhoppning är att många spelare, funktionärer och partners vill delta även nästa år då vårt mål är att genomföra ytterligare en fantastisk tävling till förmån för AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av barncancer. Vet ni redan nu att ert företag vill vara med, kontakta oss på ajabajagolfen@ajabajacancer.se.