Tävlingen 2022

Tävlingen 2022

Fredagen den 17 juni genomfördes den fjärde AjaBaja Golfen med 144 spelare på fantastiska Sparren Golfklubb som upplät sin bana till oss den här dagen. Vi hade en otrolig dag tillsammans med alla spelare, våra ambassadörer Linus Ullmark, Jesper Bratt, Hugo Zetterström och Wille Schauman samt av Jenny Hagman och Jesper Frödén. Alla funktionärer, tävlingsledaren Peter Tedenbäck och representanter från våra partners. Under hela dagen spelade DJ Mats Ulander skön musik som spred glädje och plockade fram många danssteg hos alla. Se bilder från dagen.

 

Vinnarna av AjaBaja Golfen 2022 var Team KMJ Sports - ett stort grattis till er. Se hela resultatlistan

 

Efter tävlingen serverade Sparren Golfrestaurang under ledning av Mathias Brunberg från Caterbee en god grillmiddag med råvaror som ICA Supermarket Rimbo skänkt. Under middagen hölls prisceremonin med fantastiska priser som var skänkta av företag. I den här tävlingen fick alla lagen priser.

 

Audi Hammarby Sjöstaden lånade ut en bil till AjaBajaCancer under tävlingen vilket underlättade för oss inför och efter tävlingen.

 

AjaBaja Golfen slog rekord och inbringade fantastiska 302 000 kr till AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av cancer. Det går fortfarande att öka på denna summa genom att swisha till 900 7592 och märka med AjaBaja Golfen. AjaBajaCancers verksamhet är kontrollerad av Svensk Insamlingskontroll och vi och har 90-konto.


Runt banan


Runt om banan genomfördes olika aktiviteter, tävlingar och företag som informerade om sitt arbete.

 

Happy Gilmore var på plats och sålde unika grepp till klubborna och det fanns ett särskilt framtaget grepp för AjaBajaCancer. En del av dagens försäljning skänktes till AjaBajaCancer.

 

Takbox.se hade en tävling vid hål 1 där spelarna skulle slå längsta drive med en marshmallows.

 

Edrington hade vid hål 2 en tävling där spelarna skulle putta mellan två flaskor och en tävling för att samla in pengar till AjaBajaCancer.

 

Vid hål 3 kunde spelarna köpa ett utslag av Wille Schauman och Samuel Oscarsson.

 

Darwin Consulting var hålpartners för hål 4 där man skulle svara rätt på frågor om barncancer och IT för att få beanbags att kasta i hål för att samla poäng.

 

Vid hål 5 berättade Aray Society om sitt arbete och spelarna skulle träffa en tennisboll i en hink med hjälp av ett padelrack.

 

Vid hål 6 stod hålpartnern Percys kött och serverade en underbar köttmacka som var väldigt uppskattad av spelarna som passerade hålet. 

 

Vid hål 7 kunde lagen välja att köpa slag av Jenny Hagman för att både ha en möjlighet att förbättra sitt lags chanser i tävlingen och för att bidra ännu mer till familjerna.

 

Vid hål 8 kunde lagen få sina utslag filmade av Show Heroes.

 

AjaBajaCancer genomförde en gissningstävling av armband i en burk vid hål 9 och delade ut Huski Chocolate. Vid hålet kunde även lagen välja vilken de var närmast av de fem flaggor som fanns på green.

 

iQ fuel och Homie bjöd på dricka vid hål 10 vilket var väldigt uppskattat av alla spelare. 

 

Vid hål 11 fick alla spelare kasta handboll i

hålen som fanns utmärkta i ett handbollsmål hos hålpartnern AB Karl Hedin som även bjöd på grillad korv med bröd. 

 

Hålpartnern Cellsolar hade en tävling vid hål 12 där spelarna skulle chippa en boll med golfklubba i olika lådor för att samla poäng. 


Vid hål 13 hade Blue Yonder en tävling med närmast hål.

 

Suitespot hade en pilkastar tävling vid hål 14.

 

Vid hål 16 fick spelarna möjligheten att köpa utslag damtee för herrarna eller vid provisorisk tee för damerna påmotsvarande avstånd för att samla in mer pengar till familjerna.

 

Vid hål 17 skulle spelarna uppskatta hur långt de skulle slå och det var två spelare som lyckades slå exakt lika långt som de uppskattat att de skulle göra. Hålsponsorn Ocab delade ut pris.

 

Vid hål 18 var det en täling med längsta utslag för damar och herrar som anordnades av hålpartnern EWF ECO.

Under dagen

Sålde stjärnsäljarna Filippa och Emilia AjaBajaCancer armband och t-shirts för ca 10 000 kr.


Om du vill beställa armband efter tävlingen går det att göra här.

 


Tack

Ett stort tack till alla er som bidragit innan, under och efter AjaBaja Golfen. Utan er hade inte denna dag kunnat genomföras till förmån för AjaBajaCancers viktiga arbete. Tack alla företag som ställer upp och lånar ut produkter som är förutsättningen för tävlingen.

 

Ett särskilt tack till Peter Tedenbäck som varit fantastisk och Sparren Golfklubb som upplåter sin bana under dagen till oss samt Sparren Golfrestaurang som serverade god lunch till spelare och funktionärer under dagen. Vi vill även särskilt uppmärksamma Eventyr Nine Yards som hjälpt oss inför tävlingen med planeringen och med trycksaker för att lyfta fram alla partners och vårt arbete till deltagarna samt Dukadet, Jonas Wahlberg, som lånat ut alla tält, bord, stolar, varit på plats och satt upp samt tagit bort allt efter tävlingen.

 

Utan våra fantastiska volontärer som arbetade hade vi inte kunnat ge alla deltagare denna strålande tävlingsdag på och utanför banan. Vi vill därför lyfta fram Christian, Uffe, Kalle, Åsa, Per, Inger, Mia, Mats, Lasse, Marie, Mathias, Roger, Filippa, Emilia, Moa, Katarina, Britt, Jörgen, Helen, Tina, Wille, Samuel och Jenny.

 

Fotografen Helena Stattin gjorde ett fantastiskt arbete med att ta lagfoton. Bilderna kommer uppdateras inom kort.

 

Redan i samband med tävlingen var det flera partners som anmält sitt intresse till tävlingen den 16 juni 2023. Vår förhoppning är att många spelare, funktionärer och partners vill delta även nästa år då vårt mål är att genomföra ytterligare en fantastisk tävling till förmån för AjaBajaCancers arbete med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av barncancer. Vet ni redan nu att ert företag vill vara med, kontakta oss på ajabajagolfen@ajabajacancer.se.